De voor- en nadelen van rond en vierkant op een rijtje!

De voor- en nadelen van rond en vierkant op een rijtje!

De voor- en nadelen van rond en vierkant op een rijtje!

Het blijft toch lastig om te kiezen; ronde of vierkante steentjes? Om je hierbij te helpen hebben we hieronder de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje gezet zodat je de juiste keuze kunt maken.

Voordelen ronde steentjes
Het grootste voordeel van ronde steentjes is dat je veel sneller kunt painten. In tegenstelling tot vierkante steentjes kun je de ronde namelijk niet scheef plakken. Als je nog niet eerder een diamond painting hebt gemaakt, of je vindt het fijner om niet zo precies te hoeven plakken, dan raden we je aan om een painting met ronde steentjes te maken.

Nadelen ronde steentjes
Een nadeel van ronde steentjes is dat niet het gehele canvas bedekt wordt met steentjes. Het eindresultaat zal vanaf dichtbij dus niet zo mooi zijn als bij vierkante steentjes, maar vaak hang je de diamond painting op een muur en dan zullen de onbedekte stukjes minder snel opvallen. (Psst; zoek je nog goede tips om je diamond painting af te werken en op te hangen? Klik dan hier)

Voordelen vierkante steentjes
Vierkante steentjes sluiten dus goed op elkaar aan, waardoor de painting een mooier geheel lijkt vanaf dichtbij. Daarnaast pak je de vierkante steentjes met het pincet gemakkelijker op. Als jij veel oog voor detail hebt zijn vierkante steentjes echt wat voor jou!

Nadelen vierkante steentjes
Als je vierkante steentjes gebruikt zul je merken dat je veel langer bezig bent in tegenstelling met ronde steentjes. De ervaring leert dat je met vierkante steentjes ongeveer 1,5 keer de tijd moet rekenen van de tijd die je bezig bent in vergelijking met een diamond painting met ronde steentjes. Vind je het leuk om meerdere verschillende kunstwerken te maken? Dan raden wij aan om voor ronde steentjes te kiezen.

Conclusie
Ben je een beginnende diamond painter of vind je het lekker om wat sneller te kunnen plakken? Dan kan je het beste kiezen voor diamond paintings met ronde steentjes. Klik hier voor onze populairste diamond paintings met ronde steentjes!
Heb je veel oog voor detail en haal je voldoening uit een perfect afgewerkt plaatje? Dan kan je wellicht beter uit de voeten met vierkante steentjes.