Het DMC-kleurenschema, wat is dat precies?

Download hier het DMC-kleurenschema.

Wat is een échte diamond painter zonder kleurenschema nou? Precies! Daarom hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt waarin elke kleur een unieke code krijgt, de zogenoemde DMC-code.

Waar staat DMC voor?

Voor de betekenis van de afkorting duiken we even de geschiedenisboeken in. DMC staat voor Dollfus-Mieg et Compagnie. Dit is een Frans textielbedrijf dat is opgericht in 1746 en in de twintigste eeuw een van de grootste textielbedrijven in Europa was. Om al hun garen en andere stoffen gesorteerd te houden bedachten ze een kleurenschema; het DMC-kleurenschema! Dit wordt tegenwoordig niet alleen gebruikt voor het sorteren van textiel maar bijvoorbeeld ook voor het sorteren van de steentjes van je diamond painting.

Het logo van Dollfus-Mieg et Compagnie

DMC-kleurenschema en Premium Paintings

Bij de diamond paintings die je bij ons besteld ontvang je altijd een handig overzicht met steentjes die je nodig zult hebben. Check van tevoren altijd eerst even goed of de meegeleverde steentjes ook overeenkomen met dit overzicht. Dit doe je door de dmc-codes die op de zakjes staan te vergelijken met met schema.

In 99% van de gevallen zal dit kloppen, maar vergissen is nou eenmaal menselijk, dus het kan zijn dat er een kleur mist. Neem in dat geval direct contact met ons op zodat we je zo snel mogelijk kunnen voorzien van de juiste steentjes!

kleurenpallet van garen bruine kleuren

Wist je dat?

Het dmc-kleurenschema bestaat uit bijna 500 verschillende dmc-codes. Doordat er zoveel verschillende kleuren worden gebruikt zal het resultaat van je painting er elke keer weer schitterend uit komen te zien.

Tip!

Vaak houd je steentjes over als je klaar bent met de painting. In plaats van deze weg te gooien kan je ze ook in kleine potjes of eierdozen bewaren. Nummer elk potje met de bijbehorende dmc-code en doe de steentjes in het potje. Zo heb je altijd steentjes over als je er in het vervolg een paar mist.

Benieuwd naar meer handige tips? Klik dan hier.

Download hier het DMC-kleurenschema.

Print deze uit zodat je hem ook tijdens het painten kunt gebruiken!